Misopasta är sojabönor, ris eller korn som fått fermentera tillsammans med en jästsvamp. Resultatet blir en tjock pasta med mycket umami som man kan använda som krydda eller buljong
Rör ner idealmjöl och späd med mjölken. Servera med rökt skinka, kokt potatis och tomater. Skala och skär palsternackorna i 1/2 cm tjocka skivor på längden
Pensla dessa med marinaden eller vänd dem i marinaden. Hade palsternackor i kylen som började bli gamla så jag bestämde mig för att göra detta receptet som jag hittade här
2 Hetta upp oljan till cirka 180 grader och fritera palsternackan gyllene och frasig i omgångar. 1 Skala palsternackorna och strimla dem fint på längden
Smaksätt med olja, citronskal, salt och vitpeppar. Blanda med hackad dill och mandel. Hacka löken och stek i lite olja, skär gurkan i mindre tärningar och stek med, tillsätt chili, ingefära, honung, citronsaft, smör, salt och peppar
Lägg i den skalade och tärnade palsternackan och värm tillsammans med löken utan att ta färg. För när jag alltså inte har något förberett, så blir det lätt att jag slarvar med lunchen och tar ett gäng riskakor och mosar avocado på
Kokar den ibland med potatis och stöter sedan till en inte allt för slät mos. Idag blev det en blandning av jordärtskocka och en liten bit palsternacka jag hade kvar i kylen
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.