Det finns få saker som är så tacksamt som att tillreda mat med en riktigt vass kniv. En kokbok ger på något sätt oftast bättre recept dessutom eftersom här är platsen begränsad till ett visst antal sidor och man vill ju bara få med det bästa när man ändå lägger mycket tid och möda på en kokbok
Chokladmakronermed vitchoklad smörkräm. . Jag använde tidigare nämnda recept till makronerna men bytte ut ca 0,5 dl florsocker mot motsvarande mängd kakao
Tillsätt sist chokladen samt chokladmyntan och vispa tills frostingen är slät och krämig. Jag hade ett par äggvitor över o det blev chokladmakroner av dessa
Riktigt goda, med bra frasighet och god chokladsmak. Färga eventuellt med karamellfärg. Spritsa eller klicka ut smeten till 50 runda klickar, stora som femkronor, på en plåt med bakplåtspapper
Vispa äggvitorna med elvisp. Blanda med de torra ingredienserna och kaffet till en jämn smet. Lägg smöret i en bunke och blanda med florsocker, kakao och vaniljsocker
Kokt torsk med äggsås är en gammal klassiker som står sig även idag. Jag gjorde förstås rätten glutenfri, ugnsbakade fisken på låg värme i stället för att koka den, och lyxade dessutom till det hela med spenat i botten och räkor på toppen
Salta och peppra fisken samt fyll varje sik med ett par rejäla dillkvistar. Rådgivningsbesök med dottern, hem och byta unge och så läkarbesök med sonen, hem igen och äta pannkaka med ungarna och deras mommo & moffa
Blanda ner grädde samt sambal oelek och och låt det få ett uppkok, smaka evntuellt av med mer salt. Det är smysigt att efter en långpromenad bland höstlöv, sol och sådär krispigt frisk höstluft komma hem och äta soppa tillsammans med god smörgås
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.