Det här stora ljusa surdegsbrödet med lite dinkelmjöl blev riktigt bra (om jag får säga det själv…). När jag satte in brödet i ugnen hällde jag lite kallt vatten på den nedersta plåten och gräddade i 15 minuter på 275 grader i varmluft och minskade sen till 250 grader utan varmluft och gräddade till 99 grader
Välsmakande bröd med surdeg och dinkel. 1 bröd, stå över natten, jäsning 40 min x 3 + 1 tim + 1 tim, ugn 250 grader ca 30 min. Lägg det jästa brödet med skarven uppåt på den varma plåten och grädda i mitten av ugnen ca 30 min, vädra var 5. Skriv endast ut texten 1 bröd, stå över natten, jäsning 40 min x 3 + 1 tim + 1 tim, ugn 250 grader ca 30 min
Egentligen håller jag just nu på med mitt lilla ‘projekt’ att göra Levain från scratch med vildjäst och allt, men medans degarna är på sista jäsningen så tänkte jag delge en ny variant på ett bröd jag tidigare postat, fast med lite justeringar
Blev ledig i Fredags för att jag hoppade in och jobbade Söndagen istället, så då fick jag lite tid att vila så jag bakade lite bullar och surdegs baguetter