- En av oändliga anledningar till att älska surdegsbröd. Blanda samtliga ingredienser i en bunke, vilken du sedan täcker över med plastfolie, och placerar på ett varmt ställe under natten
Så jag rostade den hel i ugnen tillsammans med rödbetorna när de skulle bli mjuka. Jag ville verkligen att den här hummusen skulle vara en len, krämig, smakrik och söt på min rostade surdegsmacka
Variationen till vad man ska ha på sin macka finns i mängder och idag så vart det en enkelt guacomole som jag körde snabbt ihop med stavmixern samt pocherat ägg, örter, chili salt & peppar
Varför inte tillaga brysselkål i ugn och piffa till den med lite rostadefrön…. Ett nät med brysselkål, ca 200-300 g. 0,5 dl solrosfrön. Strö över solrosfrön och rosta i ugnen i 20 min. Ett nät med brysselkål, ca 200-300 g 0,5 dl solrosfrön
Hetta upp en stekpanna med olja. 100 gram solrosfrön. 100 gram pumpafrön. 1. 2. Rosta nötterna i omgångar i 3–5 minuter eller tills nötterna har fått färg
Igår kväll var Kevin på innebandyträning och då passade jag på att gå en slinga uppe vid Lugnet på 5 km, är så skönt att vara i skogen, fåglarna kvittrar så underbart
Den här tapasen tar mig raka vägen tillbaka till min tid i Barcelona där varje bar med självaktning serverar bröd, tunt skivad korv och tortilla de patata på sina långsmala bardiskar
Och på sidan en fräsch sallad med råhyvlad fänkål, ruccolla, citron, olivolja och rostadefrön. Ta en ugnsform och sprid ut ett tunt lager med blandade frön, jag använde solros och pumpafrön
Förväll kålen några minuter och häll över den i en sil och spola med kallt vatten. Stöt kryddorna i en mortel och rör ihop med resten av ingredienserna så det blir en jämn blandning
Så jag tog några av mina favoritingredienser – solrosfrö, mandlar och melonkärnor, rostade dem, sötade med aprikoser och smaksatte med vanilj och apelsinsaft
Rosta pumpakärnor och solrosfrön i lite olja i en stekpanna, salta och peppra. 1. 2. Blanda turkisk youghurt, pressad citron, citronskal, pressad vitlök, riven ingefära, spiskummin, kanel, cayennepeppar och honung
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.