Rör ut jästen. Ta upp degen och dela den i två lika stora delar. 50 g jäst5 dl mjölk (solhavre vid mjölkfritt)1/2 dl olja1 msk fiberhusk1 tsk salt1 msk vit sirap1 dl kesella eller keso eller crème fraiche (oatly imat vid mjölkfritt)1 lit glutenfri finmixSmula ner jästen i degbunken. Värm mjölk och olja till 37° och häll över jästen. Rör ner 1 msk fiberhusk och låt stå en liten stund så att degvätskan blir något tjockare och lite geléliknande. 50 g jäst
Smula jästen i en bunke och lös upp den med vatten och olja. 50 g jäst1/2 dl rapsolja5 dl fingervarmt vatten3 msk sirap1 tsk salt2 msk fiberhusk11 dl glutenfri mjölmix. Rulla degen till 12st runda tekakor. 50 g jäst
10 tekakor. 4 dl glutenfria havregryn (tex semper eller friends of Adam). 25 g jäst. Jag smaksatte mina tekakor med 1tsk brödkryddor men det är lika gott utan 10 tekakor 5 dl mjölk. 4 dl glutenfria havregryn (tex semper eller friends of Adam). 25 g jäst
De här korvbröden och tekakorna har fin konsistens och är rejäla i formen, De kom till eftersom det finns barn som är allergiska mot guarkärnmjöl, vete mm
Temat på månadens sötsak hos Söta saker är frukost, och dessa tekakor är mitt bidrag. Smula jästen i bunke, häll över degvätskan och rör tills jästenlöst upp sig
Vispa ned jästen i mjölken. 12 g jäst. Låt degen jäsa i en bunke övertäckt med plast i ca 3 timmar. Låt tekakorna vila på plåten i ca 30 minuter. Relaterade 12 g jäst
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.