1 kg kycklingfilé2 gula lökar2 tomater2 vitlöksklyftor 1 dl ketchup (variant med mindre socker)1 dl chilisås (ex "Ica gott liv" mindre socker i den)0,5 dl vattenSanta Maria pepparmixSanta Maria chicken & steak kryddmix Jag slängde i detta i min crockpot imorse, hade då ingen lust att dra igång och bryna kycklingen, så jag la bara de tinade filéerna i botten på grytan. )Går att tillaga på spisen i exempelvis gjutjärnsgryta, laga på låg värme i ca 2 timmar eller tills kycklingen är så mör att den går att "dra sönder" lätt, ska i princip falla isär. 1 kg kycklingfilé
Ta ur kycklingen och lägg på ett fat, ta en gaffel och repa upp fågelköttet. Putsa kycklingfiléerna och lägg som i såsen, låt ligga cirka 10 minuter i kylskåp. Lägg i kycklingen och all marinad i lergrytan och låt stå i ugnen i 2 till 2 1/2 timma. 1 kg färska kycklingfiléer
Hittade där i en stackars bit kassler och en kycklingfilé, kanske ingen höjdar kombo, men att göra samma gryta men med olika huvudingredienser i funkade kanon bra