Till tomatpajen serverades parmaskinka, salami, vattenmelon och getostkräm. Jag har kommit in i någon period där det bara fylls på med en massa spännande godsaker och sötsaker som jag vill testa
salt och malen svartpeppar. Skär auberginen och zucchinin i tunna skivor och stek dem i olivolja. Riv osten, hacka persiljan och timjan samt skala vitlöksklyftorna
Halvera auberginerna och skär rutmönster i varje halva. Skala och riv vitlök. Gnid in vitlök och olja samt salt och peppar efter smak över varje auberginehalva
När jag äter ute så vill jag bli glatt överraskad av maten, inte ledsen och besviken. Skivade och räfflade morotsslantar fick jag senast på lågprishaket Ganesha
Hetta upp oljan i en kastrull och hacka vitlöken fint. Häll över tomaterna och ha i tomatpurén. Koka upp och låt sedan såsen koka minst en halvtimme på svag värme
Fyllning350 g körsbärstomater, delade (gärna i olika färger) 100 g fetaost, smulad 1 purjolök, sköljd och fint skivad (liten) 40 g smör 50 g surdegsbröd, tärnat 50 g svarta oliver utan kärnor, hackade 1 klyfta vitlök, fint riven 3 ägg 2 dl vispgrädde salt
Jag vill lära mig att laga mer kurdisk mat och har nu hittat till en blogg som har kurdiska recept. Jätte bra att hitta inspiration ifrån och ändra om lite som man vill ha det
Lägg dem på hushållspapper och strö salt över dem. Hacka lök och vitlök fint. Slå på tomaterna, lägg i buljongtärningen och krydda med basilika och lite malen svartpeppar
Blanda smör-& rapsolja, kesella, vetemjöl och grahamsmjöl till en deg. Smula fetaosten grovt och fördela i pajskalet med hälften av de halverade tomaterna och svarta oliver
Det var som att det var gjort för mig med kombinationen aubergine, vitlök och feta. Och även om rätten kräver få ingredienser och är superlätt att laga så är den ett exempel på att vissa rätter inte kräver behöver komplicerade ingredienser för att resultatet ska bli fantastiskt
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.