Smakrik kryddig latinamerikansk risrätt med kyckling. Alltid tillagas smidigt i en och samma gryta. Jag har sett olika versioner på arroz son pollo, man kan tex ha i gröna oliver, selleri eller majs
Saffransris med kycklingKrydda dina maträtter med juliga smaker. KampanjerDecemberkampanjerAlpha Plus fettsyror -15%Hud- och hårvård -20%JulbakskampanjPresenttips -15%Fyndhörnan
Fräs hackad gul lök i en kastrull med matfett. Tillsätt smulad saffran, ris, vatten och kycklingfond. Koka upp och låt riset sjuda under lock i ca 20 minuter
Fräs löken i en gryta på svag värme i några minuter, löken ska bara svettas inte brynas. Tillsätt vitlök och ris och fräs på svag värme ytterligare en minut, rör om lite då och då
Skölj och blöttlägg riset i minst ½ timme i lättsaltat vatten. Koka upp 2 liter vatten i en stor kastrull, gärna teflon eller tjockbottnad så att riset inte fastnar
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.