Ris

Ris

  • 6 Recept
Saffransris III

Saffransris III

Tillsätt ris och saffran. Späd med buljong och låt riset koka under lock ca 20 minuter. 3 dl ris. Skala och finhacka lök och vitlök
Saffransris I

Saffransris I

Tillsätt ris och saffran och låt det fräsa tills riset är blankt och glansigt. 3 dl basmatiris. Skala och finhacka lökarna
Saffransris

Saffransris

Häll av riset i durkslag och skölj i kallt vatten. Ta nu riset och bygg en pyramid över potatisen. Häll upp riset i trevlig skål, med större diameter än kastrullen
Spanskt saffransris (Arroz azafrán)

Spanskt saffransris (Arroz azafrán)

Blanda i saffran, ris, en nypa salt samt buljong (har ni ingen egen hemgjord buljong går det bra att ersätta med 2 kycklingbuljongtärningar upplösta i 8 dl hett vatten). 400 g ris
Persisk saffransris

Persisk saffransris

Skölj och blöttlägg riset i minst ½ timme i lättsaltat vatten. Häll bort risvattnet och tillsätt riset i det kokande vattnet
Saffransris

Saffransris

Saffransris passar utmärkt till fisk och kött. Jag brukar laga riset till fest och då brukar jag garnera riset med russin, mandel och berberisbär på samma sätt som för festris