Sätt ugnen på 225 grader. Skala och skiva kålrabbin. Koka dem i vatten och salt tills de blir böjbara. Tar inte många minuter, men beror på hur tjocka skivorna är
Det här är något helt nytt för mig. kålrabbi. Har jag aldrig tillagat förut och möjligen inte ens ätit. Det blev dock riktigt gott och ett bra alternativ till en gratäng på potatis
Det är ingen hemlighet att jag har en förkärlek för krämiga gratänger, dessutom är det enkelt att varieranästan hur som helst och alla i familjen får i sig grönsaker
Bland annat tipsade Amy om ett recept på kålrabbigratäng hon hittat i en tidning. Knaprig kålrabbigratäng, 4-6 pers. Knaprig kålrabbigratäng, 4-6 pers 600 g kålrabbi, skalad och tunt hyvlad
Kålrabbigratäng à la Paul. This "Kålrabbi- Brassica oleracea var. gongylodes" post was originally uploaded by Tyra Hallséius Lindhe in the blog KÖKSTRÄDGÅRDEN - The Kitchen Garden - Le Jardin Potager - Der Küchengarten - La Huerta - Oгород #harvest #skördetid #kålrabbi #recept #kohlrabi #kalarepa
Då testade jag Amys goda kålrabbigratäng och efter det har jag mest ätit den tunt hyvlad i sallad. Kålrabbi kan jag inte skryta med att jag använder ofta i maten och förra året var till och med första gången jag köpte hem en
Skala kålrabbin med skalkniv och skär den i skivor. Skala och skiva även potatisarna. Hacka löken och finhacka vitlöken och stek dem tillsammans med kålrabbi och potatis i smör och olja i en stekpanna
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.