Krydda med salt, malen kryddpeppar och vitpeppar. Blanda buljongtärningen i 1 dl kokhett vatten och blanda det med grädden. Om du vill ha grädde med mindre fett funkar t ex 4 % matlagningsgrädde jättebra
Blanda ihop ägg, grädde, fetaost, chilisås & lökTillsätt köttfärsen och rör ihop det till en degPlacera allt i en smord ungsäker form, forma det till en limpaLägg över baconskivorGrädda i ugn, 200 grader i ca 50min
Serveras medklyftpotatis eller ris och vitlöksbröd. Kvällens lördagsmys med goda vänner blir en turkisk köttgryta CuvecOsmanisk gryta500 g nötkött (eller lamm)2 gula lökar1st aubergine4 st tomater1 grön paprika2 pressade vitlöksklyftor2 msk tomatpure150 gr fetaost2 st köttbuljongtärningar + 3 dl vatten1 msk sumak eller citron och svartpeppar1 tsk sambal oelekSkär köttet i tärningar och grönsakerna i mindre bitar. Du kan även ugnsbaka i form med folie över men tillsätt mer vätska och ugn 175grader istället
Har ni testa göra köttfärslimpamed en påse löksoppa (pulver) i. En lite miss gjorde jag dock genom att blanda ner all soppa åt gången och köttfärslimpan blev då lite lös i konsistensen
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.