Den blivandefinalisten Tommy Myllymäki segrade i såsduellen med sin sötsura dillsås. Han sade så kloka ord om smaksättningen att jag inte längre skäms för minaförmaningar när jag publicerademitt recept
Häll upp oljan i en liten kanna. Mixa ägg, vinäger, senap, salt och peppar i matberedare. Häll ner oljan i en tunn stråle under tidenmaskinen är igång, kör tills det blir en tjock majonnäs
abborre rensad och fjällad salt vitpeppar eller svartpeppar ev. Salta och peppra abborrarna inuti och runtom, ta det försiktigt med pepparn, det ska bara var en liten gnutta
Skölj eventuellt av fiskeni kallt vatten. Gnidin den med salt på både ut- och insidan. Fyll upp fiskens buk med örter, skivadcitron, klyftad lök och smör
Abborre med kokt potatis, grönsaker och sås. Om man skulle kunna ta en tugga av sin barndom, skulle jag vilja kalla den här tuggan för "Soukolojärvi-in-my heart " för det är lite så här som jag minnsminatidiga år i byn
Den här gången fick det bliAbborre, bara urtagen men med fjällen kvar. Snabbmat i värmeböljan. Årets varmaste dag inbjödintetill så avancerad matlagning
Vi hade abborre som vi började med att ta ut allt innehålli magen och skölja ur. Igår var vi hela familjen hemma hos mamma och pappa, vifixadei trädgården och monterade upp alla utemöbler och grillar
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.