En i särklass bästa kalla pajer jag ätit. Suuper gott så detta måste ni testa. Passar perfekt en het sommardag med ett glas vitt, som del i en buffé eller som förrätt
Gott och hyfsat enkelt, särskilt om man har en matberedare till degen Den här pajdegen blir faktiskt krispig och kan så klart fyllas med din favoritfyllning
Denna laxpaj är underbart krämig och fräsch att servera nu till våren och sommaren. Jag har använt varmrökt lax men det fungerar bra att byta ut den mot kallrökt lax också
Resterna av den rökta jullaxen hamnade i denna smarriga paj (som ni sett förr på bloggen) Västerbottensost finns inte i Finland (än) men byt ut det i receptet mot en annan hårdost som ni gillar
I förra inlägget var jag ju och nämnde om att jag hade en laxpaj på gång, som skulle provsmakas. Och det visade sig att den fick mer än väl godkänt, så pass att jag till och med har hunnit göra en till efter det
I går var det dags att jobba helg igen. Efteråt brukar det inte bli mycket gjort. Förkylningen går här i familjen, vilket betyder ingen träning och en massa håglösa familjemedlemmar
Vi äter mycket rökt lax här hemma, oftast till frukost tillsammans med krämig äggröra. I bland köper vi på oss lite väl mycket lax och det kan då vara bra att baka en laxpaj
Jag kör alltid min laxpaj på mitt julbord. Pajskal på rulle200 gr kallrökt lax2 dl riven stark ost3 dl grädde 3 äggDill 200 gr ca 35 minuterDet är gott med kall romsås till
Blanda ihop mjöl och smör i en matberedare. Tillsätt vattnet och arbeta snabbt ihop till en deg. Tryck ut den i en pajform, nagga och låt den vila i kylen i 30 min
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.