Visst är det något speciellt med sista dagen på jobbet innan semestern, man går liksom bara och väntar och känner sig allmänt glad, går och väntar på att klockan ska slå slaget som betyder semester
Låt såsen sjuda lite och smaka sedan av med salt och peppar. Red av med vetemjöl eller maizena. Salta och peppra köttet och bryn det runtom i smör på hög värme
Rosta i ugnen, (till en början på den lägre temperaturen tillsammans med köttet och när sedan köttet tas ut kan värmen höjas till den högre temperaturen)
Ni får mycket gärna testa min variant på rostbiffmed balsamvinäger och vitlök i kryddningen. mortla samman skalad vitlök, persilja, socker, salt och peppar till ett mos och späd med vinäger och olja
Låt svalna och mixa sedan allt i en mixer med äggula och vinäger och kummin. Skala lök och vitlök. Tillsätt oljan droppvis under mixning och smaka av med salt
Rostbiffen helstektes långsamt i ugnen och serverades sedan med en varm sallad och fikon. Med en rätt så tom plånbok (som jag längtar till lönen på måndag) gick jag förbi affären på vägen hem för att hitta något gott till middag
I kväll lagade jag Koreansk Rostbiffmed Kimchi och sesammarinerad gurka. Det har varit en tid med lite mindre inspiration, tid, ork och lust för matlagning och då kände jag att matkasse var en bra lösning
Till middag blev det Rostbiff från Gödeberg Gårdsbutik här i Lindome, med svampsås. Vill du inte ha rostbiff kan du köpa helbit utav kalv eller något annat gott kött som helbit
I kväll lagade jag Koreansk Rostbiffmed Kimchi och sesammarinerad gurka. Det har varit en tid med lite mindre inspiration, tid, ork och lust för matlagning och då kände jag att matkasse var en bra lösning
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.