Låt stå i cirka 2-2,5 timmar, köttet ska kokas tills det börjar falla sönder. Nu passerar sakta men säkert årets sista dagar och det är snart dags att lägga champagnen på kylning och börja preppa för nyårssupén
FacebookTwitterE-postSkriv utGillaGilla Laddar. Kombatant nummer två var en annan belgare, Rodenbach Grand Cru, en flamländsk red ale som tack vare sin fatlagring erhållit en pikant syra – inte helt olikt de spontanjästa varianterna
Precis som under lördagen kroknade vi lite lagom till strax efter fem på eftermiddagen och återhämtade oss på Samourai, ett hål-i-väggen-sushi-hak i restaurangkvarteren där de serverar en grym belgisk variant på sushi, eller vad sägs om helfriterad makirulle, maki med rostad lök på eller med surgrädde och jordgubbar
Publicerad 2016-11-02 11. Rodenbach Grand Cru (varunr 1691, pris 25,60) är av typen flamländsk rödbrun öl. Serveras 10-12 grader i en stor cognacskupa och avnjuts på egen hand som en digestive alternativt lite svalare med en bit rumstemperad grädd- eller hushållost som aperitif
Funderar lite på hur deras stoofvlees kommer att smaka och vilken öl de gör den på. Bierhuis. Jag ska träffa lite folk innan de öppnar så jag är där när de trimmar personalen på de olika maträtterna, och när kockarna bär in de olika rätterna och låter servisen smaka måste jag säg att det suger till i tarmen med det utseende och de dofter som sprider sig i lokalen
Fusilli med chorizo i tomat- och vitlökssås (mjölk. 4-7-8-metoden är en andningsteknik baserat på ”Pranayama”, en indisk övning som betyder ”reglering av andningen”. Åsas korv- och ölgryta (mjölkfri) 4-7-8-metoden är en andningsteknik baserat på
Lager Ljus lager > Zwickel, keller- och landbier. Syrlig öl >Flamländsk röd och brun öl. En mycket trevlig syra ligger kvar och ger det hela syrligt-godis-känsla
Jag beställde också en ost- och korvbricka med massor av godsaker. Vi delade på en stor halloumisallad till förrätt och jag valde en flamländsk gryta med grönsaker istället för potatis till förrätt
Cascade Sang Royale, en blend med några olika red ales lagrade på ekfat med Cabernet Sauvignon-druvor som sen i sin tur blandats med fler red ales lagrade på port- och pinot noir-fat
Den har vissa oud bruin-drag, men kan för min del lika bra kategoriseras som en sur quadrupel. Denna ölen är en sur en i stilen flamländsk röd, eller oud bruin om ni så vill, bryggd av legenderna De Struise Brouwers
Det är nog den bästa ölen jag druckit i flamländskröd-stil faktiskt, riktigt god var den. Med oss hemifrån hade vi i kylväskan ihop med ett gäng kylklampar en flaska Rodenbach Caractére Rogue som är en Rodenbach-specialare gjord med körsbär, hallon och tranbär som jag köpte i Köpenhamn förra helgen
Eftermiddagen spenderades med promenad i staden följt av ett besök på restaurang Troubadour där middagen bestod av sparris på flamländskt vis (hackade ägg med persilja, kryddor och skirat smör på sparrisen) till förrätt följt av belgisk köttgryta (stoofvlees) med ett stort glas av husets egen öl till
Som sagt är den betydligt mer distinkt i syran än föregående år på grund av nyinförskaffad fat och förutom att detta är en fantastisk öl till exempelvis råbiff funkar den också som ingrediens i många maträtter, exempelvis flamländsk köttgryta
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.