Men då gör jag scones på morgonkvisten, väldigt fort gjort att blanda ihop degen/smeten och så gräddas dom medan jag sminkar mig och gör alla andra sysslor
Blanda surmjölk medlingon och sirap. Blev ett mörkt glutenfritt bröd också förra helgen. Det här tyckte jag var såå gott att jag bra kan göra det åt hemmafolket trots att det är glutenfritt, alltså rekommenderar verkligen det här receptet
Om du inte gillar gojibär kan du givetvis byta till något annat, russin eller torkade lingon t ex. Men idag blir det ett riktigt gott glutenfritt matbröd
e receptet på glutenfritt bröd som jag provbakade. Finax)+ lite extra mjöl till utbakningLös upp jästen i ljummen mjölk och ljummet vattenTillsätt sen ALLA ingredienser UTOM mjöletLåt blandningen svälla några minuter i bunkenMed fiberhusk i blir blandningen snabbt lite simmig och geléig i konsistensen och precis så skall det varaVäg upp mjölsorterna och tillsätt dessa i blandningenKnåda med maskin eller med elvispens degkrokar i flera minuterLägg upp degen på bakbordet
Om du bakar ut det som en fläta som jag gjort, är det ju dessutom väldigt kul att servera till gäster som kommer på besök i stället för ett ordinärt formbröd
Jag har tidigare prövat att byta ut Finax röda mix med vetestärkelse till Semper finmix som är naturligt glutenfritt men inte blivit så nöjd då, varken med smak eller konsistens då det blivit lite för torrt och smaklöst till smörgåstårta, det har även gästerna tyckt
Ikväll blir det nog till att tända i öppna spisen efter kvällspromenaden med hundarna, och jag kommer absolut göra samma kvällsmål som jag gjorde igår kväll
Klicka ut brödet i en form avlång som du smörat och ströat medglutenfritt mjöl. Blanda alla torra ingredienser i en bunke med nötterna som du grovhackat
Du kan äta den med lite smör och ost på. Här är recept på Tortillabröd, glutenfritt- och mejerifritt. Baka brödet en plåt i taget med bakpapper på i 10 minuter
Lägg ut smeten på bakplåtspapper och mjöla lite med rismjöl och kavla ut. Väg och häll i resten av ingredienserna och vispa med elvisp i minst 5 minuter med degkrokarna. Låt jäsa under duk i 45-50 minuter vid värme (ovanför ugnen är perfekt) Ta på tunnt lager med passerade tomater eller tomatsås och ha på de ingredienser du vill ha på, grädda i 15-20 minuter tills pizzan är klar
Hyvla osten och bred på smöret, dröm dig bort och faschineras över hur gott glutenfritt kan vara. Blanda bakpulver med mjölmixerna i en stor plastbunke
Bröa ev med sesamfrön eller glutenfritt skorpmjöl. Arbeta degen med en slev eller degskrapa i skålen. Ev sesamfrön el glutenfritt skorpmjöl till formarna
Låt maskinen bearbeta degen med degkroken ca fem minuter. Knåda igenom den till en ganska fast deg genom att tillsätta mer mjöl efterhand som du för samman degen med en degskrapa och trycker till den med andra handflatan
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.