Glutenfritt formbröd
AMBROSIAS glutenfria
AMBROSIAS glutenfria
  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 0 0 röster

Ingredienser

  • 2 formbröd = (dubbel sats tekakor recept)
  • 8 dl röd mjölk
  • 2 msk Husk
  • 40 g jäst
  • 120 g smör
  • 3 msk socker
  • 16 g havssalt
  • 500 g Finax mix (röd förp.)
  • 250 g Tre mix (lika delar bovetemjöl, majsmjöl och rismjöl
  • 2 äggvitor ugn 230 grader och 190 grader efter 10 minuter Gör som i recepet med tekakor men låt degen vila med plast över i kylskåpet tills nästa dag. Dela den i två lika stora bitar som knådas till limpor på mjölat bakbord så att luftbubblor går bort. Lägg dem i två mindre smörade 25 cm teflonformar. Låt dem jäsa övertäckta till bra höjd ( det kan ta lite längre tid än vanligt). Pensla bröden med mjölk. Grädda i 230 grader i 10 minuter sänk sedan temperaturen till 190 grader När bröden är 97 grader är de färdiga. Låt dem svalna lite i formarna, vänd sedan upp dem på galler och lägg bakduk över.

Beskrivning

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.