Burken kan explodera och du har sprutlackerat hela köket med kladdig kolasås. Jag provade med en liten burk första gången och det var kanske därför smaken blev
Sätt på medelstark värme och rör tills sockret löst upp sig. Tänk att jag levat i mer än 38 år utan Salt kolasås. Salt kolasås400 g strösocker90 ml vatten200 g smör2,5 dl vispgrädde1 msk flingsaltBlanda socker och vatten i tjockbottnad gryta
Smula ner resterna från tårtbottnen i en skål, tillsätt den vispade grädden (gärna smaksatt med lite socker och vaniljsocker), rom och frukten, rör runt
Men sen är det så otroligt lätt att arbeta med och dessutom otroligt god. Häll i en form med löstagbar kant och grädda 175 grader i 45 minuter. Fortsätt vispa med hjälp av en Kitchen Aid eller liknande tills den är ljummen, det tar ca 10 minuter
Då brukade vi äta den med inkokta päron och glass (inte så dumt), men nu valde jag att servera den med glass och en mix av hallon, blåbär och röda vinbär
Att koka kolasås är inte att baka men det är super gott till en god vaniljglass. Kram // A Kolasås. Den är inte sockerfri och inte nyttig men ack så god
Hemmagjord kolasås är så mycket godare än köpt och så slipper man onödiga tillsatser. Det godaste tycker jag är att servera kolasåsen lite varm till vaniljglass
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.