Har inte gjort glass på yoghurt tidigare, har varit rädd för att det skulle bli isigt och smaklöst, men oj så fel man kan ha, det blev riktigt gott, trots att den varken innehåller äggulor eller vispgrädde, men sedan så gillar jag ju mango också
Det bästa med en glassmaskin är att man kan få precis de smaker man vill på sin glass, smaker på glass som funnits tidigare men försvunnit genom åren, polkagrisglass är en sådan sort, tidigare var det SIA Glass som gjorde polkagrisglass , nu är det inte lika lätt att få tag på men Lejonet & Björnen har polkaglass i sitt sortiment
Nu när denkondenserade mjölken är kokad så kallas den för dulcede leche. Idag blir det ett recpet på glass som jag stulit från Helena som har bloggen Bara en kaka till
Dennadulcedeleche-glass, med lite salt för att balansera sötman, är otroligt krämig och god och en ny favorit hos mig som jag kommer att återkomma till många gånger
Den store (Hernan) ville ha en mjuk kaka med Dulcede Leche utblandat i smeten, medan den lille (Marco) ville ha en Dulcede Leche tårta med, hans andra favorit, choklad
Men lite tankar ock idéer vävdes till slut samman i dennaDulcede Leche Cheesecake. Det är farligt, men härligt, att surfa runt bland amerikanska bloggar
Lördagens tårta består av dulcede leche fyllda apelsinbottnar. Fyll på med vatten under kokningen om det skulle behövas, så att burkarna förblir täckta med vatten
Jag älskar Dulcede leche och småkakor är så gott trots trots det missar jag ofta de små godingarna. Jag har klurat ett tag på det här receptet, ville göra småkakor och ta dem till nästa nivå och jag tycker jag lyckades riktigt bra om jag får säga det själv
Håll upp öppningen på påsen och lägg dulcede leche som ett streck från spritsen och uppåt. Den här drömlikt goda bakelsen har en mandelmotten som påminner lite om en biskvibotten, den är täckt med en creamchessefrosting med kolarippel och toppad med knäckiga daimkulor
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.