Den här gången lagade jag kycklinglår som blev otroligt möra och väldigt goda. Mört kycklinglår. Jag gillar verkligen min Crock Pot och har lagat massor med mat i den
Dom blev fantastiskt möra, föll sönder av bara ett litet lätt tryck med gaffeln. tjocka revbensspjäll, minst 1,5 kg2 gula lökar, grovhackadeen burk mutti körsbärstomater4-5 dl rött vin5-10 vitlöksklyftor3 lagerblad2 msk worchestersåsOm du använder en lergryta sätt den i kallt vatten 30 minuter innan användning, annars kan det finnas risk att den spricker
Sätt ugnen på glänt så blir de riktigt möra. Jag bara älskar svärmor Märtas skorpor, så goda att doppa skorpor och speciellt underskorpor i nybryggt starkt kaffe
Årets stora nyhet på julbordet i min värld var de här vegorevbenspjällen. Efter mitt sedvanliga runtgooglande efter och jämförandes olika recept på ”glaserade revbenspjäll” så fastnade jag för Per Morbergs variant – helt enkelt för att det var det mest komplicerade och jag råkade ha i stort sett alla ingredienser hemma
Fredagskväll och vad är väl mysigare än en familjemiddag, lite lagom slitna efter veckan och man får sätta sig ner och pusta ut, äta gott, njuta, småprata och bli sådär härligt trött så det enda som väntar (efter disk och undanplock i köket förstås) är soffan och TV-kväll
Jag har skrivit flera tidigare recept på veganska revbenspjäll här på bloggen, men de har alla utgått ifrån att du använder ett eller annat specifikt vegosubstitut för att få till den där köttiga känslan
Dessa sesamkakor e så möra. Möra Sesamkakor Sockerfria. Kakorna är inte söt utan mer smak av salt. Kobinationen med salt och sesam gör att man inte kan sluta äta dessa kakor
Dessutom var det ett riktigt långkok som resulterade i möra och fina rullader. Från förra veckans "Halv åtta hos mig" fick jag idén till två rätter jag lagat denna veckan
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.