Inlagd gurka. Servera fisken tillsammans med kokt potatis, inlagd gurka och den kalla såsen. Hallå där. Ja jag vet att jag blivit dålig på nya recept, men just nu testar jag lite 5
Skär laxen i kuber, lägg i en plastpåse och strö saltet över. Skölj noggrant av laxen. Efter att ha sett Jul med Ernst där han la in lax i en 1-2-3 lag så blev jag sugen på att testa
2 dl vatten 4 dl risvinäger 6 dl strösocker 2 tsk grovt salt 500 g laxfilé ca 1 dl majsstärkelse ca 6 dl neutral matolja, tex solrosolja eller rapsolja (inte kallpressad) 1 silverlök, stor
Placera laxen ovanpå med skinnsidan ner. Krydda laxen med citronpeppar, dill och finrivet citronskal. Stek inte för länge då riskerar laxen att bli torr
Vispa ihop crème fraiche, chilisås, stenbitsrom och kryddor. Finhacka rödlöken och tillsätt den. Låt stå kallt ett tag för bästa smaken, om tid finns gör dagen före för bästa smak
Skär laxen I små fyrkanter. (Red med lite maizena om såsen bli för tunn)Lägg i laxen och spenatblandningen och låt småputtra i ca tio min tills laxen blivit helt klar
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.