Mina favoriter

  • 15 Recept
Mina favoriter

Filmjölkslimpa

Igår var jag riktigt sugen på att baka bröd. Jag älskar verkligen bröd i alla dess former. Dock är min favorit grovt bröd med mycket frön oc nötter i
Grovt fröbröd med filmjölk

Grovt fröbröd med filmjölk

Åh äntligen fredag och ledig helg som väntar, helt fantastiskt. Hoppas ni har det toppen såhär fredag eftermiddag, jag slutade tidigt idag och ska iväg och springa lite och sen handla lite skaldjur inför kvällens mys
Katarinas lingonbröd

Katarinas lingonbröd

Jag har lite dille på att baka bikarbonat/bakpulversbröd ibland. De bröden är oftast så himla goda till typ brie
Filmjölksbröd

Filmjölksbröd

Sätt ugnen på 175°C. Blanda ihop allt mjöl med salt, bikarbonat, brödkryddor, russin och linfrön och rör om lite

Fruktfylld kyckling i lergryta

Blötlägg lergrytan ca 30 minuter. Blanda ihop fyllningen, fyll kycklingen med den och lägg i lergrytan
Kyckling i lergryta

Kyckling i lergryta

Häromdagen gjorde jag kyckling i lergryta. Tycker det är ett fantastiskt bra sätt att få en god och mör kyckling där man dessutom inte behöver lägga mycket tid åt att laga mat
Köttgryta i lergrytan

Köttgryta i lergrytan

Hej svejs. Hoppas ni har det bra. ) Här faller snön lätt och jag ska strax ut på en härlig promenad. Jag (liksom många andra) har ju som plan att NU börjar mitt nya nyttigare liv, som alltid efter nyår

Citron & timjan kyckling i lergryta

Lergrytan har äntligen börjat komma tillbaka i igen och kommentarer känns nästan överflödiga när man ska försöka beskriva hur stor skillnaden blir med en kyckling stekt i lergryta mot att bara steka den i ugn i en vanlig form
Revbensspjäll

Revbensspjäll

Knäck benen och putsa köttet. Blanda ihop alla ingredienser. Gnid in köttet med marinaden och låt det ligga och dra i en plastpåse i ca 2-4 timmar
Havrebröd i lergryta

Havrebröd i lergryta

Börja med att blötlägga lergrytan och låt den ligga i vatten medan degen jäser i bunken. Blanda havregryn, sirap, margarin och salt
Solbackens fruktiga filmjölkslimpa

Solbackens fruktiga filmjölkslimpa

Det här receptet kan jag inte göra anspråk på att mixat fram själv, det har snarare gått från mun till mun för att det är så bra
Kavring med solrosfrön

Kavring med solrosfrön

Ugn 175°. Smörj och mjöla två bakformar som rymmer 1½ liter. Blanda alla ingredienser i en bunke och fördela sedan i bakformarna