2014-04-17 | 14. 42. 45. Testade något nytt med sötpotatis idag istället för att bara ugnsrosta dem så gjorde en puré med créme fraiche och parmesanost och till det en sallad med chévre och valnötter
Foto. Tina Fallgren. Efter att jag hade publicerat mitt inlägg om chevrésallad igår blev jag så sugen att jag gick raka vägen till min mataffär och handlade på mig både getost, ruccola och pinjenötter
Börja med balsamicosirapen. Häll socker och balsamicovinäger i en kastrull. Koka upp och låt sjuda en stund, ca 5-7 minuter så att den blir lite sirapslik i konsistensen
Lägg salladsblandningen i en mellanstor skål. Rör ihop en dressing av vinäger, olja, salt och peppar. Toppa salladen med fikonen, osten och valnötterna och slå på dressingen
Imorogn ska jag som sagt vara i skolan 8h. Det har inte hänt sen 2010, schemalagt alltså. En kan ju inte springa å köpa mat hela tiden så nu har jag laddat med en hel dags matlåda
Förra sommaren var vi i Palma. Som förövrigt snabbt blev ett favoritresemål, en himlans trevlig stad med fantastiska stränder som vi tog oss till med de lokala bussarna
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.