Ett tips är att piffa till tillvaron med en sallad. Chevrésallad med rostade valnötter och honungruccula/mangold chevréostflytande honungvalnötter/pinjenötterfikon (går bra att utesluta eller byta ut mot något med sötma, som päron)
Tycker du att pinjenötterna är dyra kan jag trösta med att det inte behövs så mycket. Ska du ha en middag och bjuda tre personer räcker det med en liten påse för dryga 35 kronor
härChevresallad med rostade valnötter och honungruccula (valfritt, jag brukar även använda mangold. Skär chevréosten i små bitar och blanda med salladen
Sätt även in tomaterna med lite olivolja på, i ugnen och låt rosta tills de får lite färg. Häll av och mixa slät med mixerstav tillsammans med smöret, smaka av med salt, peppar och smoked paprika
Täck allt med vatten och lägg i hönsbuljongen koka upp och vänta tills allt är färdig kokt. Tillsätt resten av ingredienserna red av med ett ljust rednings mjöl ifall ni vill att såsen ska bli tjockare
Til detta gjorde jag en sötpotatispurémed en massa grädda och smör. Salta och peppra ankbrösten och lägg dem med skinnsidan ner i en ordentligt varm stekpanna
Mixa potatisen med stavmixer till en slät konsistens och späd eventuellt med kokgrädden. Lägg upp fisk, sötpotatispuré, potatis och sparris på varma tallrikar
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.