Skär bort kanterna på brödet. Lägg 6 skivor bröd (2*3) tätt ihop på ett fat (lägg två hela skivor längs med mitten på tårtan, skär tre skivor i halvor till kanterna och en skiva i fyra delar till hörnen)
Fyllning 1. Kantskär brödskivorna och bred på bordsmargarin. Lägg tre brödskivor bredvid varandra. Blanda färskost, crème fraiche, gurkmix och hackad skinka, och bred på bröden
29 Oct. 06. 18. Ännu en smörgåstårta. 0kommentarer. Smörgåstårtor är något som alltid fungerar. Genom tiderna så går trenderna inom mat och bak i vågor men det känns som att smörgåstårtor alltid fungerar
12 Nov. 06. 24. Smörgåstårtor. 0kommentarer. I lördags så var det en hel hel del att fixa med. Min man fyllde 35 och skulle ha 80+-talsfest på kvällen med ca 40 gäster, jag hade en födelsedagstårta, vi skulle på en 30-års firande på dagen och så hade jag dessa smörgåstårtor att göra
Jag fick ett önskemål av en läsare att lägga upp ungefär vad det kostar att göra en smörgåstårta själv, en man enkelt kan göra till fredagsmyset till familjen utan några större krångel så jag har listat upp ingredienser och cirkapriser
I kväll bjöd jag familjen på smörgåstårta. Eftersom det är min lediga dag och vädret fortfarande är. så himla härligt satt vi oss längst ut på "Spritrakan" för att äta
I dag är det ingen vanlig dag, nej för det är mammas födelsedag. Grattis mamma - 65 år i dag. Jag har gjort två smörgåstårtor till hennes bjudning i kväll, så de som kommer och firar henne får smaka av dessa tårtor
8 portionerLager 16 st stora skivor formbröd100 gr bredbar pastej1,5 dl lätt creme fraiche0. 75 dl majonnäs1 liten burk coctailbärostskivor att täcka lagret medLager 26 st stora skivor formbröd1,5 dl lätt creme fraiche0,75 dl majonnäs4 hårdkokta ägg hackade150 gr skalade räkor1 dm purjolök hackad1 äpple i små tärningardill efter smakGarnering
Smöra alla bottnarna på båda sidorna. Vispa grädden och blanda med övriga fyllningsingredienser. Smaka av med kryddorna så att det blir lagom stingigt och inte för söt
Avskyr verkligen smörgåstårta, när den består av ett hopkok av kokt billig skinka blandad med crabsticks och vattniga räkor och majonäs som smakar kemikalier