Lossa brödet ur formen och låt den svalna något på ett galler, gärna inlindat i en bakduk. Blanda samman de torra ingredienserna och tillsätt därefter filmjölk och olja
Nu är vi hemma igen efter att ha hälsat på syrran med man och hund i Älmhult. Helgen har bjudit på thailändsk mat, en heldag i Malmö, rekord i chipsätning framför melodifestivalen och långsam sjudning av mig själv i bubbelpool
Om man vill kan man variera sina scones genom att kryddsätta dem med anis eller fänkål. Rör ner smöret tillsammans med de torra ingredienserna och tillsätt därefter vattnet och arbeta ihop till en deg
Fixa lite nygräddade grahamsscones, goda marmelader, ost & smör. Uppe med tuppen på en söndag. Lägg på bakplåtspapper och grädda i 250 grader i cirka 10 minuter
En helg kan inte starta bättre med en frukost bestående av scones. För 4 st stora scones. Forma till scones och grädda i ugnen på 15-20 minuter på 225 grader
Jag tycker scones blir bäst när man gör dem på filmjölk då de blir saftigare. Så det blev scones. Sconespå filmjölk Ingredienser 3 dl filmjölk eller naturell yoghurt 75 gram smör 6 dl vetemjöl 2 dl grahamsmjöl 4 tsk bakpulver 1 tsk salt Gör så här Sätt på ugnen på 250 grader. Lägg på bakplåtspapper och grädda i ca 10 minuter
På espresso house finns rysligt goda scones. Men det går faktiskt att knåpa ihop sina egna Espresso house-liknande scones och det är exakt vad jag och systern gjorde
Ett säkert kort är dessa scones som är perfekta som snabbröd. Skär varje scones i fyra tårtbitar. Rör snabbt ihop degen och forma 4 st scones som plattas ut på en plåt. Grädda i ugnen i 200 grader C tills sconesen får fin färg , ca 10-20 min
)SconesGrundrecept som kan varieras original kommer härifrån2,5 dl dinkelmjöl1 dl rågflingor0,5 dl grahamsmjöl2 tsk bakpulver0,5 tsk salt½ burk kesella (125 gram)1 dl naturell yoghurt1. ) Sätt på ugnen på 200 grader2. ) Tryck ut 2 kakor och lägg på bakplåtspappersklädd plåt. VariationRiv ner 1-2 morötter i smetenRiv ner 1 äpple (tänk på att degen blir lite lösare då)Byt ut mjölsorterna/grynenI med vetegroddar/linfröToppa med solroskärnor/pumpafrön/sesamfrönTryck i valnötterHäll i lite kanelByt ut yoghurt mot filmjölk (okej, inte så jätterebelliskt)Vacker efteråt 2,5 dl dinkelmjöl. ) Sätt på ugnen på 200 grader
Dagens andra morotsscones intogs idag till kvällsmat. Jag snörade på mig skorna och sprang på lätta steg iväg mot den större matvarubutiken och köpte diverse ingredienser till dagens kvällsmat och en låda jordgubbar
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.