Mandel- och ägglikörtårta medvitchokladochcitronKladdigaste, smarrigaste påsktårtan. Mendelbottnar som fylls med ägglikörsmörkräm och toppas medvitchokladoch maränger
Gjord medvitchokladoch lite citron blir den helt oemotståndlig. Värm grädden i kastrull, dra kastrullen från värmen och rör ner vitchoklad i mindre bitar
Det här är en lite friskare biskvi med smak av citronochvitchoklad, i miniformat. Finhacka den vitachokladenoch smält den i en skål eller kastrull över vattenbad
Egentligen tycker jag bäst om biscotti med mandel och saffran, men jag tänkte att jag skulle variera mig lite, så jag gjorde en variant med mandel, citronochvitchokladoch det blev jättegott
Toppa lakrits- ochchokladtryffelnmedvitchoklad, och toppa medcitronzestoch flingsalt. Sätt på ett vattenbad och skär ner sedan den vitachokladen i mindre bitar, smält den i en kastrull i vattenbadet
Egentligen tycker jag bäst om biscotti med mandel och saffran, men jag tänkte att jag skulle variera mig lite, så jag gjorde en variant med mandel, citronochvitchokladoch det blev jättegott
Recept på sylten, Blåbärssylt med lime, hittar Ni här. Vi rullade ut degen, bredde ut lite av sommarens blåbärssylt på, rev 50 g vitchokladoch skal av en liten citron över och rullade ihop innan vi skar 22 skivor som lades i formar. Jäste fick de göra i ca 30 minuter innan de penslades med ett uppvispat ägg och gräddades i 180 grader i ca 12 minuter. 50 g vitchoklad
Riv chokladen grovt. rör smöret smidigt med lemon curd, citronskaloch vaniljpulver. Pensla bullarna med uppvispat ägg och strö på mandel och pärlsocker
Den här kladdkakan medvitchokladochcitron är alldeles underbar och passar perfekt till påsken. Du kan även smälta smöret i en liten kastrull och sedan röra i hackad vitchoklad
Fazer har nyligen släppt en vitbakchokladmedcitronsmak som damp ner i min brevlåda förra veckan. Jag hade kunnat gjort det enkelt för mig och gjort saffranskladdkaka med mandelmassa ochvitchoklad, men valde att istället prova på något nytt och därför blev det kort och gott en saffranskaka
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.