Mandel- och ägglikörtårta medvitchokladochcitronKladdigaste, smarrigaste påsktårtan. Mendelbottnar som fylls med ägglikörsmörkräm och toppas medvitchokladoch maränger
Nu när jag ammar, har jag blivit så otroligt sötsugen mest hela tiden. Den senaste varianten blev en otroligt krämigglassmed krossad choklad som jag hittade receptet på hos Tidningen Hembakats bloggare Lindas Bakskola
Det här är en lite friskare biskvi med smak av citronochvitchoklad, i miniformat. Ta ut biskvierna när de är helt frysta och doppa sidan med smörkräm i den smälta chokladen
Egentligen tycker jag bäst om biscotti med mandel och saffran, men jag tänkte att jag skulle variera mig lite, så jag gjorde en variant med mandel, citronochvitchokladoch det blev jättegott
Dessa skulle bres på en smörkräm med lemoncurd och passerade hallon istället för choklad. Vispa med en elvisp ihop smör, lemoncurd, hallon och florsocker
Egentligen tycker jag bäst om biscotti med mandel och saffran, men jag tänkte att jag skulle variera mig lite, så jag gjorde en variant med mandel, citronochvitchokladoch det blev jättegott
Servera med vaniljsås eller vaniljglass. Blanda resten av degen med hackad vitchokladochcitronskal. hur många kombinationer med blåbär ochcitron behöver världen
Mina är smaksatta medcitronoch har fått smält choklad ringlat över sig. Forma topparna med sked och handen, pressa ihop dem lite (finns risk att de trillar isär annars) och lägg på plåten
Recept på sylten, Blåbärssylt med lime, hittar Ni här. Vi rullade ut degen, bredde ut lite av sommarens blåbärssylt på, rev 50 g vitchokladoch skal av en liten citron över och rullade ihop innan vi skar 22 skivor som lades i formar. Jäste fick de göra i ca 30 minuter innan de penslades med ett uppvispat ägg och gräddades i 180 grader i ca 12 minuter. 50 g vitchoklad
4 100 g skalad sötmandel 100 g vegansk vitchoklad 1 bittermandel 1/2 dl vatten 1/2 dl rörsocker 1 krm salt 1 burk kokosmjölk (à 400 ml) Vid servering 250 g tinade frysta hjortron Lägg till i inköpslistan
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.