- Smörslungade svartrötter medstrimlatälgkött och hasselnötter- Kalvfilé i senapssås med raggmunka- Småländsk ostkaka4 portioner smörslungade svartrötter medstrimlatälgkött och hasselnötter. Skala 1 kg svartrötter och skär dem i långa strimlor med hjälp av en osthyvel. Strimla 80 g rökt älgkött och stek det knaprigt i smör. Lägg upp svartrötterna, köttet samt hasselnötterna på tallrikar och servera tillsammans med en lingonsalsa gjord på en finstrimlad morot, 3 dl frysta lingon, 3 msk socker, en finhackad rödlök samt en tsk chilipulver
)Det finns fantastiskt många bloggar med diverse olika recept. Krydda med salt och svartpeppar. Jag kryddade inte med salt och svartpeppar, tyckte att smaken blev mycket smakrik ändå
Det som gör den här woken alldeles magisk är såsen på soja, honung, ingefära, risvinäger med mera. Här kommer hemligheten hur du får till woken så att den smakar sådär direkt hämtad från thaistället
Ingredienser Portioner. 4 2 vitlöksklyftor 600 g strimlad kycklinglårfilé 2 msk olja 2 msk sesamfrö 2 morötter 1 liten purjolök 250 ml teriyakisås 1 dl vatten 150 g sockerärtor 1 litet isbergssalladshuvud Till servering ris Lägg till i inköpslistan
servera woken i rostat pitabröd med lite sweet chili blandat med creme fracihe. Man kan även ha frysta wokgrönsaker i som man också steker upp, men jag har problem att hitta en blandning som inte innehåller baljväxter eller vattenkastanjer
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.