Arbeta degen med resten av mjölet och forma den till en limpa som läggs ilergrytan. När jag skulle tillaga karrékotletter ilergryta var jag tvungen att låna mammas lergryta eftersom vår gick sönder för ett tag sedan
Grundrecept för vitt matbröd. Degvätskan kan varieras. Mjölk, filmjölk eller vatten fungerar. Mjölk ger mindre porer i brödet men bättre färg på brödet
Lägg bullarna ilergryta (som fått liggai blöt) efter hand. Klassisk svenskt, som vi ju alla vet, inteminst vet IKEA det, inte var och en sak för sig, men kombinationen är ju väldigt svensk
(Du som inte har lergryta kan använda en ugnssäker form med lock. ) Lägg skivornai grytan. Vispaihop ananassaft (ananasbitarna får vänta), soja, madeira, brun farin, crème fraîche och maizenaredning
Brödbak igen, godalimpor med lite grovt rågmjöl och brödkryddor i. Ett riktigt lyckat bröd om jag får säga det själv, tack vare Maria Blohm och den kurs jag gick för henne för ett tag sedan är det numera svårt att misslyckas med mina brödbak
Lös upp jästen ilite av vattnet ihushållsmaskinens skål. Vispa upp äggen i en kopp och tillsätt. Häll mjölet i degvätskan, litei taget, medan du bearbetar degen med degkrokar
Ibland har man ont om tid och vill ha ett gott bröd. Bara att blanda ihop, ner i en form och grädda. Eller om man har fil som börjar blidålig så är det perfekt att baka på, slipper du slänga
Gnidin köttet ned kryddorna och lägg sedan ner den i den blötlagda lergrytan. Klyfta lök, äpple och dela moroten på mitten och lägg ner i grytan tillsammans med lagerblad
Det var ett tag sedan som jag bakade småkakor men när jag hittade detta receptet kunde jag inte låta bli, det lät så gott och kakorna var ännu godare än jag trodde
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.