400 gr köttfärs1 gul lök1 burk champinjoner1 vitlöksklyfta½ dl chilisås1 msk tomatpure1 dl creme fraiche1 tsk soyasalt och peppar3 dl riven ostmatfett att steka iÄggstanning. Stek lök-svamp-färs och vitlök i matfettHäll sedan i chilisås-tomatpure-creme fraiche och soyaoch låt puttra i några minuterVispa i hop äggstanningen och riv ostenTag hälften av den rivna osten och strö i botten på det förgräddade pajskaletTa sedan köttfärs fyllningen och lägg över ostenTa sedan den resterande osten och strö överköttfärsfyllningenHäll sist på äggstanningen, grädda sedan i 200 grader20-30 minuter i mitten av ugnenLåt den vila några minuter innan du serverar denServera med en grönsallad, pajen blev super duper godSmaklig måltid. 400 gr köttfärs
Jag upplevde det som köttigare, med mindre fett som släppte vid stekning. Jag använde fläskytterfilé igen, ett kött som passar jättebra just här eftersom grytan ska puttra en stund
Blanda runt noga och massera in marinaden i köttet. Vänd köttbitarna några gånger under tiden. Köttet ska vara mört och släppa från benen då det är klart
Lite variation till lasagne eller köttfärssås och en perfekt rätt att förbereda då de antingen passar bra att ha färdig i kylen och ta fram en dag efter jobbet eller att du förberett den stekta köttfärsen och har i kylen och en bunke med rå skalad potatis i vatten
Jag har ju gjort köttgryta många gånger förut men då använt mig av högrev för det mesta. Kommer ni över ett sånt köttstycke någon gång så tycker jag absolut ni ska testa denna grytan
Till köttet serverade vi en trattkantarellsås, rotfruktsgratäng och en sallad. kött,nyår. Lägg köttet på en plåt, pensla med 1 msk olivolja och krydda med peppar,. Låt köttet svalna och sätt sedan in det i kylen cirka 20 min
Häll av marinaden från köttbitarna, tillsätt de, i grytan. Köttenskall vara så mört, men inte sönderkokt, så att man kan pressa sönder bitarna med en gaffel
Finhacka persiljan och riv vitlöken. Blanda alla ingredienserna till biffar i en stor skål (ej fetan). Forma till lagom stora biffar, tryck en grop med tummen och lägg dit en bit fetaost baka sedan in den i biffen och stek i stekpanna så de får fin färg på bägge sidorna
Strimla köttet. Marinera köttet genom att blanda strimlorna med en ingrediens i taget. Potatismjölet pudras över köttet, rör om och häll därefter över vatten och olja