En favorit här hemma är thaismaker - lime, fish sauce, ingefära, vitlök, chili. Servera ett spett per person tillsammans med en liten skål med dipsås och en limeklyfta
Räkor,. Smaka av med salt och ev. Servera med bröd. Skala och hacka vitlöken, kärna ur och hacka chilinoch fräs allt sakta på svag värme i olivoljan i en stekpanna
Jag valde att smaksätta mina räkor medchili, vitlök och persilja men du kan självklart gå mot andra smaker som ingefära, lime eller exempelvis kryddstark piri-piri
Kärna ur chilinoch tag bort hinnorna. Häll bort vattnet och spola nudlarna i kallt vatten. Fräs vitlök, chilioch några stjälkar från örterna i lite olivolja på svag värme tills löken är mjuk och glansig
I år har det gått bra med citrongräsodlingen så vi bestämde oss för att marinera räkor med skal i sweet chilioch citrongräs och det blev mycket goda lite klibbiga räkor
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.