Ugn. 225 grader. Lägg havregrynen i en skål och häll över vatten. Låt det stå och svälla ca 30 minuter. Smält margarinet och häll i havregrynsblandningen
Tekakor som blir luftiga och smakar alldeles förträffligt. Ingredienser till ca 20 st tekakor. 5 dl vatten2 1/2 dl havregryn50 gr margarin50 gr jäst2 msk socker1 tsk saltca 8-10 dl vetemjöl specialGör så här
Bakat eget bröd. Jag försöker baka eget bröd här hemma, men tycker faktiskt bäst om köpt rostbröd. När jag bakar bröd så blir det ofta lite grövre bröd till mannen, men eftersom han glömmer att ta upp brödet från frysen, äter han av mitt rostbröd och hans bröd ligger kvar i frysen
Hembakta bullar måste vara det godaste som finns. Man minns barndommen när man fick bullar med mjölk och nu även som vuxen blir man barnsligt glad av just detta
Lös upp jästen i lite av mjölken. Tillsätt resten av mjölken matfettet sockret och ägget och rör om. Arbeta in det mesta av mjölet och arbeta degen till den är slät och fin
Jag passade på att slänga ihop en sats bullar när det kom en oväntad regnskur en dag. Bullar är alltid bra att ha i frysen och perfekta att ta med till stranden
Den här mjuka saffranskakan är gudomligt god. (Smeten likaså… Slickar man av sleven efter man gjort klart och ställt in formen i ugnen så finns viss risk för att man tar ut formen igen och fortsätter äta smet
Det har varit mycket bak-recept här på bloggen nu ett tag och här kommer dessutom ett till. Mitt tidigare inlägg på saffransbullar har ju varit otroligt populärt vilket ju är jätteroligt
Nu är jag tillbaka igen. Var ett tag sen som jag uppdaterade bloggen. Men nu är jag tillbaka. ). Här kommer ett recept som jag hittade på Jennys matblogg som jag bakade till morsdag
Saffransinläggning. 1,5 g saffran, gärna pistill. 1 msk strösocker. 1,5 msk konjak eller annan starksprit. För att dra ur så mycket smak som möjligt ur saffranet så kan man lägga in sin saffran i sprit och lite socker som gör att all smak blommar och att du får ut mycket mer arom
Jag kan utan att överdriva säga att jag älskar saffran och tycker att det är synd att man bara äter saffransbröd en gång om året, till julen, Så i år tjuvstartade jag tidigt i november och har redan hunnit avnjuta en runda saffransbullar
Mitt mål när jag skulle göra kanelbullarna var att få dem så saftiga som möjligt. Till min hjälp använde jag kesella, ägg och mandelmassa vilket gav resultat och mandelmassan gav även en fylligare smak