För att dra ur så mycket smak som möjligt ur saffranet så kan man lägga in sin saffran i sprit och lite socker som gör att all smak blommar och att du får ut mycket mer arom! Jag använder mig utav lite sprit och socker.
Saffransdeg
2 dl
strösocker
1 tsk
salt
7 dl
mjölk, rumsvarm
2
ägg
1/8 paket
jäst (jag tog 1/2 paket)
1400 (20-21
dl) g vetemjöl
200 g
smör, rumsvarmt (väldigt viktigt att det är rumsvarmt)
2 msk
saffransinläggning om den är ny gjord annars lite mindre.
Så här gör du. 50 minuter. Saffransdeg. Börja med att göra en fördeg. Värm upp mjölken med saffran till fingervarmt och lös upp jästen i mjölken och blanda ihop det med vetemjölet
Mitt tidigare inlägg på saffransbullar har ju varit otroligt populärt vilket ju är jätteroligt. Därför tänkte jag fresta med ytterligare en variant på supergoda saffransbullar
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.