Ni får tills dess stå ut med att jag delar medmig av dessa Lammfärsbiffarnaipitabröd som serveras tillsammansmed myntarostade pinjenötter, aprikoschutney & fetayoghurt
Valet föll på Lammfärsbiffipitabröd ett recept som finnsmedi boken Grekland. Det är på tiden att jag bjuder er på lite nya recept eftersom det varitdåligtmed det på sistatiden
Pitabröden fyllde vimedzucchini, halloumi, grilladpaprika (färdigköpt), tomater, och rödlök. Imin gamla hemkunskapsbok fanns ett fantastiskt recept på pitabröd
Hemlighetenmedpitabröd, för att få dem så luftiga och stora, är tålamod och lätta händer. Det är mysigt att påta med, det är nyttigt, det är ingenting mer i det hembakta än det som du haft i degen så du slipper oönskade tillsatsämnen och konserveringsmedel
Pressa vitlöksklyftorna och blanda med gurkan, yoghurt, salt och peppar. Tzatsiki. Riv gurkan på grövsta sidan av ett rivjärn och lägg sedan i en sil för att låta vätskan rinna av
Jag kallar dessa bröd pitabröd nu eftersom vi fyllde dem medgrilladkyckling m. Använder du kolgrill som vi gjorde så skall du placera kolen, eller hellre briketterna då dom ger en jämnare värme, i en ring längs med kanten på grillen runt om, och ingen eld imitten rakt under stenen
Hetta upp en stekpanna med olja och fräs grönsakerna i ett par, tre minuter. Blanda färs, pressad vitlök, timjan, smulad fetaost, salt och peppar noga i en bunke
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.