Den här supergoda tonfiskgratängen gjorde jag för första gången i 7. an på hemkunskapen. -) Jag fullkomligt älskar den, tyvärr blir det inte så ofta jag lagar den då min man inte alls gillar tonfisk
Chips Gratäng. 500 g Fläskfilé2 Tomater1 Gul lök200 g Pepparchips eller Grillchips (mannen gillar med peppar och jag med Grill)Champinjoner (färska eller på burk)/ eller kantareller4 dl Grädde eller mjölkSå här gör man
Midsommar är över och den har var kanon med mycket god mat och dryck. Fick en del västerbottensost och färskpotatis kvar efter midsommarafton så gjorde varsin potatis och västerbottensbakelse åt mig och gubben i lördags som serverades med smördegsinbakad fläskfile och grönpepparsås
Själv har jag aldrig varit så förtjust i piroger då jag alltid tyckt att det har varit lite torrt och tråkigt att äta, men när jag fick tipset om piroger med smördeg blev det en helt annan grej
Varje år arrangerar Lule stassteater en julkalender i stadsparken. Det är en teater på ca 30 minuter, om tomtefamiljen, som visas varje dag från den 1 till 24 december
Så var vi där igen. vid Tunnbrödsrullarna alltså. Jag börjar nästa tappa räkningen på hur många jag har rabblat upp här för det börjar ju bli ett par stycken
Gillar du lax och har tröttnat på vanliga laxen man gör i ugnen vanligtvis. Ja då ska du testa den här rätten, mycket god, lättlagad och en rätt som inte tar någon tid alls i princip
Bakade pizza därhemma igår och det blev sååå gott. Ett tag så köpte vi alltid "pizza kit" för att det kändes snabbt och enkelt, men jag tyckte alltid att pizzan blev så salt
För mig är det viktigt att matpajer är saftiga. De torra och kompakta pajerna kan jag lätt vara utan. Den här köttfärspajen blev en riktig fullträff, så saftig och god
Köttet åt vi i pitabröd med sallad, lök och tomat och toppade med lite kebabsås eller vitlökscreme. Pulled pork var något jag aldrig hört talas om innan jag läste om det hos Linda som har Kryddburken
Lägg ½ hönökaka som botten. Stek bacon, skivade champinjoner och strimlad purjolök i en stekpanna. Häll över creme fraiche och låt puttra en stund, smaka av med salt, peppar och en liten skvätt soja
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.