Man kan tillsätta mer vatten om man önskar, jag föredrar soppan mer matig. Tillsätt sedan 2,5dl röda linser, det kokta vattnet, tomatpuren och köttbuljongen. Låt koka i ca 15min på mellan värme, rör runt var femte minut tills linserna nästan helt "försvunnit". 1 st gul lök stor. 1 st köttbuljongtärning , gärna ekologisk. 5 dl tomatpuré. 1 st apelsinskal rivet
Bryn köttfärsen klar, pressa i vitlök och tomatkross, soja. 1 tsk strösocker. 11/2 tsk salt. 141/2 dl vetemjöl special ( 11/2 dl till utbakning ). 1 st ägg. 1/2 finhackad gullök. 1 vitlöksklyfta. 500 gram med krossade tomater. 11/2 tsk kinesisk soja. Ställ sedan in i mitten av ugnen och grädda i cirka 10-12 minuter tills de är gyllene. Tips värm dom då i ugn på 100 grader. 1 tsk strösocker. 11/2 tsk salt. 141/2 dl vetemjöl special. 11/2 dl till utbakning. 1 st ägg. 1/2 finhackad gullök. 1 vitlöksklyfta. 500 gram med krossade tomater
I dag vaknade vi upp till kyligaste dagen den här vintern, med 10 minusgrader hemma hos oss. 1 tsk kanel. 1 msk riven ingefära. 10 potatisar. 1 dl gräddfil. Smörstek potatisen i cirka 10 minuter, tillsätt sedan äpplena och stek vidare i 5 minuter. 1 tsk kanel. 1 msk riven ingefära. 10 potatisar. 1 dl gräddfil. 10 minuter
tillsätt chilitomatsås,vatten med oxfond. 1 hackad röd lök alt gul lök. 1 dl chili tomatsås. Låt puttra ihop i ca 5-10 min Smaka av med salt och peppar. 1 hackad röd lök alt gul lök. 1 dl chili tomatsås
1 halv sats pannkakssmet RECEPT HÄR >> (går med både 1 och 2 ägg). Fördela ut stuvningen (ca 1 dl) på pannkakorna. Alla mina matrecept hittar du HÄR >> 6 st crepes. 1 halv sats. 1 och
Smält matfettet i en stekpanna och lägg i svampen. DAGENS RECEPT 14-07-28. 1 dl ströbröd. 1 dl kaffegrädde. 1 dl vatten. 1 stor gul lök. 1 ägg. 1½ tsk salt. 1 l färsk blandsvammp. 1 msk vetemjöl. Grädda färsen i ugn vid 175° ca 1 timme. Låt stuvningen småkoka ca 10 minuter. Ca 1 timme i ugnen. Från Nya Mästerkocken 1985 4 portioner. 1 dl ströbröd. 1 dl kaffegrädde. 1 dl vatten. 1 stor gul lök. 1 ägg 3 - 4 enbär 1½ tsk salt. 1 l färsk blandsvammp. 1 msk vetemjöl