Jul

Jul

Tryffel med apelsin och kanel

Tryffel med apelsin och kanel

Tryffel. Koka upp grädde, kanel och socker. Tillsätt fint hackad choklad och apelsinskalet. Rör till en slät massa, tillsätt rumsvarmt smör och rör slät
Tryffel med havtorn

Tryffel med havtorn

jul. Havtornstryfflar. 400 g mjölkchoklad av bra kvalité. 50 g smör. 200 g havtornspuré. 2 msk honung. 1 krm flingsalt
Daim tryffel

Daim tryffel

Tryffel med daim är ju bara supermumsigt och perfekt till påskbordet. 200gr mörk choklad 55%. 1 dubbeldaim eller 2 små
Tryffel utan trassel...

Tryffel utan trassel...

Detta är ju oxå ett bra tips inför skapandet i jul. Jo, vi vill inte trassla eller strula till det utan använder detta fantastiska recept
Tryffel * 2

Tryffel * 2

Mera godis. Hon gör så himla mycket gott, Jenny på Jennys matblogg. Kan inte låta bli att prova. ) Här kommer två sorters godis till
Tryffel med flingsalt

Tryffel med flingsalt

Ett recept ur boken Vinterns söta av Lisa Eisenman Frisk och Monica Eisenman. Helt klart den godaste tryffeln jag har ätit
Banoffee chokladbollar

Banoffee chokladbollar

Banoffee paj är en väldigt lätt och populär paj att baka, dessutom väldigt god. Och nu snurrar banoffee chokladbollar klipp på på nätet
Silltårta

Silltårta

Smula kavringen i matberedaren. Tillsätt smält smör och blanda. Tryck ut smulorna i en form med löstagbar kant, 24 cm i diameter
Mjölkchoklad fudge med salta jordnötter

Mjölkchoklad fudge med salta jordnötter

Nu är det också dags för ett nytt julgodis recept tycker jag. Då blev detta julgodis recept de jag fick mest mail från er läsare om hur gott ni tyckte de var och de är så himla kul att få höra
Kalljäst vörtbröd

Kalljäst vörtbröd

Kvällen innan julafton blev jag sugen på vörtbröd till frukost och med lite inspiration från nätet och improvisation föddes detta lättbakade och julkryddiga vörtbröd
Pepparkakscupcakes med julskumsfrosting

Pepparkakscupcakes med julskumsfrosting

Julskumsfrosting. En riktigt julig smakupplevelse. Dem kan man också servera med lingonfrosting , julskumsfluff eller bara äta dem som dem är, just för att dem är så goda
Pepparkaksmuffins

Pepparkaksmuffins

Rör rumsvarmt smör och farinsocker pösigt, gärna med elvisp. Vispa i äggen ett i taget. Rör i filmjölk. Blanda mjöl, kanel, kryddnejlika, ingefära och bikarbonat och rör ner i smeten