Kötträtter

Kötträtter

  • 2 Recept
Helstekt oxfilé med rödvinssås och potatisgratäng

Helstekt oxfilé med rödvinssås och potatisgratäng

Ingredienser 1 portion 2 portioner 3 portioner 4 portioner 5 portioner 6 portioner 7 portioner 8 portioner 9 portioner 10 portioner 11 portioner 12 portioner 13 portioner 14 portioner 15 portioner 16 portioner 17 portioner 18 portioner 19 portioner 20 portioner Kryddsmör 1 st Schalottenlök(ar) 0,5 msk olivolja 100 gram smör 0,5 kruka(or) fransk dragon 0,5 krm salt 0,5 krm svartpeppar 1 krm vitlökspulver Ugnsbakade körsbärstomater 200 gram körsbärstomater , på kvist 1 msk olivolja 0,5 tsk flingsalt 0,5 tsk svartpeppar, grovmalen Rödvinsås 1 st röd lök , 1-2 1 klyfta(or) vitlök 25 gram smör 0,25 kruka(or) färsk timjan 1 st lagerblad 1 krm salt 1 krm svartpeppar, grovmalen 4 msk kalvfond 6 dl rödvin 1 dl vatten 1 tsk tomatpuré , el