En riktigt god och fräsch citron och limemousse som passar fint att ha som fyllning i tårta. Den här satsen är lagom till ett lager i en tårta på 25 cm i diameter
Foto. Johannes Wätterbäck. Jag läste i en mattidning för ett tag sedan om att det var någon som älskade inlagda citroner och hade dem högt upp på sin lista över smarriga ingredienser
Hur som helst så hade bruden ett kort på hur hon ville ha tårtan men hon hade en egen caketopper samt så skulle den stora tårtan stå på en stor trästubbe som tårtfat, dock har jag efter 8 dagar ännu inte hört något från henne och inte fått någon bild heller så ni får nöja er med mina där jag tillfälligt ställde på en annan caketopper
Jag har provat att gör Danyel Couets inlagda citroner. Hittills har jag testat att ha dem finhackade i en bönsallad och i större bitar i en chili con carne, men de passar säkert i exempelvis en höstgryta också
Borsta och skölj gurkorna rena. Picka skalet med en gaffel och lägg dem i en stor bunke. Saltlag. Mät upp och häll i så mycket vatten att det täcker gurkorna