Tips på mycket goda kakor och goda desserter för den som vill baka utan socker. I grundreceptet står det såhär, men vi blandade bara ihop allt tillsammans och det blev bra ändå
Jag har provat receptet både med och utan mandelmassa och det blir lika bra båda delarna. Nu är det snart dags att börja göra lussebullar och jag har tjuvstartat lite med de här lussebullarna som är helt glutenfria
Klassiska kanelsnurror med kardemumma i degen och kanel- och vaniljfyllning. Degen ska vara lite kladdig, det är bättre att arbeta in mer mjölmix innan utbakning om den blir för kladdig än att ha i för mycket mjölmix från början så att bullarna blir torra
Resultatet blev bra och tom godare dagen efter. Vi testade att göra en glutenfri äppelkaka. Första gången jag gjorde den och nästa gång skulle man kunna lägga till lite hackade hasselnötter i degen, det skulle nog bli ännu bättre
Blanda ihop mandelmjöl, kokosnötsmjöl, bakpulveroch saffran och vänd ned i smeten. Och eftersom jag har bestämt mig för att inte lägga upp några fler recept som innehåller gluten (sedan jag la till "Glutenfritt för alla" i blogghuvudet) tänker jag inte lägga upp mitt gamla recept
Jag fick en önskan från en läsare som ville laga glutenfria havreflarn och idag har jag bakat det. Klicka ut kakorna på en plåt täckt med bakplåtspapper, dom smälter ut och blir helt platta, så ha gott om utrymme mellan kakorna och använd flera plåtar om du vill ha väldigt stora flarn
En favoritkaka som går snabbt och enkelt att baka i långpanna. Jag älskar kombinationen av den lite sega och söta havrebottnen med lite tuggmotstånd och den lena och goda chokladen ovanpå som bara smälter i munnen
Det här receptet är den glutenfria varianten av Birgitta Rasmussons klassiska recept på fyriskaka och var en av årets tekniska utmaningar i "Hela Sverige bakar"
Rör ockå i kokosflingorna samt rårismjölet blandat med bakpulveroch husk. Efter två dagars intensivt och ihärdigt regnande har himlen ljusnat och solen äntligen tittat fram
Tillsätt sedan vaniljpulver ochbakpulver. Rör ihop socker och smör. Tillsätt sedan mjölmixen och arbeta till en fin deg (enklast är att använda händerna)
Köpte mig ett par fina skor, några böcker på bokrean, en ny bakskål, nya ansiktsprodukter och kjolmönster för trollet som vill ha lååånga kjolar (affärerna säljer nästan bara kjolar som slutar straxt under rumpen eller precis ovanför knäna)
Platta till frallorna och lägg på bakpappersklädd plåt. Idag delar jag ett recept vidare från Kjerstis Mat och Prat en fin blogg med många glutenfriarecept
Blanda ner mjölmix, vaniljsocker ochbakpulver. Smält smöret och tillsätt vattnet. Låt den nygräddade kakan svalna en kort stund i bakformen innan den stjälpes upp på ett bakgaller för att kallna
Glutenoch Laktosfritt m. Blanda de torra ingredienserna och rör ner med en slev i äggen. Blanda sist i smöret och rör tills smeten är ordentligt blandad