Vispa grädden till hårt skum och bred ut ett lager på tårtan. Min tårta blev inte sådär jättekladdig så vill man ha den mer åt det kladdiga hållet så kanske 25 minuter räcker
Ta bort formen & plasten från tårtan & dekorera med t ex hackade hasselnötter & hyvlad dubbelnougat. Det har nog inte undgått er att jag är väldigt mycket för choklaaad & kladdkaka är bland det bästa jag vet
Sätt ugnen på 175°. Riv chokladen. Smält smöret tillsammans med grädde, mjölk och kakao. Låt svalna. Vispa ägg, strösocker, farinsocker och vaniljsocker vitt och pösigt
En kalasgod moussetårta med två olika sorters chokladmousse på en mandelbotten. Tårtan bjöds vi på sist vi var hemma hos Anne och Ingemar och vi var inte sena om att be om receptet för att skicka det vidare till er
Med fin chokladmousse blir det en riktig festtårta. 1 tårta = 12 bitar200 g hasselnötter2½ dl socker5 äggvitorChokladmousse. Ur Allt om Mat Sommarspecial 2004 Med fin chokladmousse blir det en riktig festtårta. 1 tårta = 12 bitar