Tinas PulledPork 1

  • 2 Recept

Pulled pork

runt 1 kg fläskkarré Marinaden. 2 ½ dl barbequesås (rökig och söt) 1 msk paprikapulver (mild) 2 krm cayennepeppar 2 msk olivolja 1 tsk salt. Om du tänkt använda en lergryta, lägg den i blöt i ca 1 timme. Sätt ugnen på 110 grader. 1 kg fläskkarré. 1 msk paprikapulver. 1 tsk salt. ca 1 timme Det går också bra att använda en ugnssäker gryta med lock
Mmm, så gott, Pulled pork burgare

Mmm, så gott, Pulled pork burgare

Pulled pork1,2 kg fläskkaré i bit3 dl BBQ sås med lite rökig smak2 dl vatten3 msk oxfondSaltPepparChilipulverPaprikapulver2 gula lökar (klyftade)2 vitlöksklyftor (delade) Gör så härTvätta köttbiten i kallt vattenKrydda med salt, peppar, paprika och chilipulverBadda in ordentligt runt omLägg karrén i en ugnstålig gryta tex en stek eller lergryta. Lägg i löken / vitlökenBlanda BBQ sås, vatten och fond och häll över köttetSätt in grytan med lock på i ugnen ca 9 timmar på 110 grader Köttet ska falla sönder i trådar, då är det klartTomatsalsa200 g körsbärstomater (delade i 4 delar)1/2 rödlök (hackad)1 lime (rivet skal)1/2 dl färsk hackad persiljaSaltPepparGör så härBlanda ihop alla ingredienserna i en bunke LimeaioliStor sats 2 pressade vitlöksklyftor1 msk limesaft1 msk dijonsenap1 helt ägg2 dl neutral rapsolja1 tsk rivet limeskalSaltPeppar  Gör så härAlla ingredienser ska hålla samma temperaturLägg alla ingredienser i en hög skål och och sätt ner stavmixern i bottenKör tills aiolin gått ihopAiolin kan förvaras 1 vecka i kylskåpTill servering är ca 2 msk/portion lagomStek hamburgerbröden i en stekpanna med smör tills de fått en fin ytaLägg sallad, aioli, pulled pork och tomatsalsa i bröden 1,2 kg fläskkaré. 110 grader Kött. 1/2 rödlök. 1 lime. 1/2 dl färsk hackad persilja. 1 msk limesaft. 1 msk dijonsenap. 1 helt ägg. 1 tsk rivet limeskal