Av svampen blev det en härlig soppa. Det passar ju nu när det börjar vara lite höstlikt ute. 1-2 port200 g karljohansvamp1 shalottenlök0,5 vitlöksklyfta1 msk smör1 msk torrt vitt vin0,5 dl grädde1,5 dl vatten0,5 hönsbuljongtärningen knivudd sambalHacka löken och riv vitlöken
Min bästa Guacamole2 st vitlöksklyftor skalade1 liten röd chili, delad och med kärnorna borttagna3 st mogna avocado, kärnor och skal borttagnahackad färsk koriander, ca en halv kruka1 liten gul lök eller några vårlökar, finhackade1-2 pressade limesalt, pepparolivoljaBlanda avocadon med lök, vitlök och chili
Just nu är skogen helt belamrad av Karl-Johansvamp och andra goda soppar, vad är då godare än en pasta med mängder av grädde, parmesanost och vitlök för att göra av med lite av den, ett glas rött vid sidan skadar inte heller