Denna dessert går snabbt att slänga ihop. Jag använde mig av en rabarberkompott och digestivekex. Men den går bra att variera och använda ex färska bär och chokladkex
Här kan du läsa mer om vad Kostdoktorn och hans familj tycker om mina kakrecept. Jag använder honung i bakrecepten i min och Annikas bok, vi kom fram till att det var bättre än att rekommendera konstgjorda sötningsmedel när vi skrev boken
100 g mandelmjöl1 ägg1 1/4 dl strösocker250 g rumstempererat smör7 dl vetemjölev några droppar mandel essensBlanda alla ingredienser till en deg och ställ i kylskåpet för minst 1 timme. Grädda mellan 7-10 minuter
Täck den med aluminiumfolie när den blivit gyllenbrun, så att den inte blir för mörk. Förgrädda bottnen i mitten av ugnen i cirka 10 minuter och låt svalna. Grädda kakan i mitten av ugnen i cirka 40 minuter. Stäng av ugnen och låt kakan stå kvar i eftervärmen i cirka 30 minuter
Blueberry smoothie. 2016-01-18, 11. 52. Idag vaknade jag redan vid 9 men låg och kollade en hel del filmer på Youtube innan jag gick upp och åt frukost
Ursprungsreceptet kommer från Roy Fares, jag har bara gjort mindre justeringar. Grädda marängbottnen mitt i ugnen i ca 20 minuter. Öppna luckan för att släppa ut luft och grädda i 2 minuter till
Smoothie ice cream. 2016-02-01, 23. 34. Efter jobbet köpte jag en ny smoothie mixer så var såklart tvungen att inviga den genom att göra en smoothie när jag kom hem, blev dock lite tjock konsistens så fick bli glass istället
Eftersom mina föräldrar köpt en fritös och när de väl går igång är de ostoppbara. Men då jag pendlar hem till Stockholm från Uppsala så orkar jag inte ta med min systemkamera