Till middag idag gjorde jag fyllda paprikor och det var hur många år sedan som helst. Jag blev påmind om det hos någon av de andra matbloggarna men jag minns inte riktigt vem
Den här rätten passar jättebra nu till sommaren då den är väldigt lätt och enkel att laga. Passar bra till piknickfesten i sommar likaväl som på buffén
Under sommaren blev det mycket soppa och pannkakor. I synnerhet då barnens kompisar var på besök. Denna gurk- och avocadosoppa var riktigt, riktigt god
Jag har ett längre tag nu börjat längta efter litet grekiska smaker. Kalamataoliverna som har stirrat förföriskt på mig från sin plats i skåphyllan har säkert bidragit
Tid ca 30 min / 2 pers. /Ugn 200 graderIngredienser. 6 skivor vitt formbröd1 pkt baconskivor2 kycklingfiléer1 stor näve sallad, ruccola el spenatblad8 cornichoner1/2 hackad rödlök4 tunnskurna äppelskivor1 tomat el
Tid ca 2 tim (inkl. saltbädden) / 2 pers. Ingredienser. 2 skivor zuccini (ca 0,5 cm tjocka)1/2 pkt fetaost4 vitlöksklyftor1 salladslök1/2 tomat3 msk pinjenötter el valnöttersalt o peppar0,5 msk krossad timjanLimone balsamvinäger som topping (bild nedan)(annars funkar olivolja och pressad citron)Lägg ett tjockt lager med salt på båda sidor av zucciniskivornaLägg dem sedan på ett galler Vänd den varje halvtimme så att vattnet får rinna av på båda sidornaOBS
Tid ca 30 min / Ugn 225 grader Ingredienser. Filodegsplattor, 20x15 cm stora=ca halva ark(här gjort på 12 lager, vilket jag skulle rekommendera är minimum)ca 50 gr smält smör3 dl finriven parmesanost1,5 dl hackad timjan1,5 dl hackad basilikasalt o pepparTa ut de tinade (eller färska) filodegsplattorna
Välkommen Ramadan. Ramadan började i onsdags för muslimer. Jag tror de flesta vet att det är månaden då muslimer fastar i en månad från skymning-gryning
Tid ca 1,5 tim / 2 pers. / Ugn 200-225 graderIngredienser. 6 mjöliga potatisarca 25-30 gram smörca 1,5-2 dl grädde1 dl riven ost1 dl riven parmesan eller getost1 näve basilikabladsalt o pepparStrö ut grovsalt el
Tid ca 40 min / 4 pers. / Ugn 225 graderIngredienser fyllning. 800 gr fläskytterfilé eller fläskfilé1 pkt bacon1 rödlök2 vitlöksklyftor2 nävar färsk spenat1,5 dl soltorkade tomatersalt o pepparSås
En gyllene regel i mina två små kök - allt med tomat i ska även tillsättas en gnutta socker. Ljuvligt mustig och grov tomatsås som kokar ihop med salsiccia, nötfärs, champinjoner, rödvin, rödlök, chili, vitlök, tomatpuré och rosmarin - i ugnen
Mina föräldrar kommer från Centrala Anatolien av Turkiet. Turkiska köket är stort. Turkiet utgörs geografiskt av olika områden och varje del har sin egen specialité
Tid ca 30 min / Ugn 225 gr / 2 persIngredienser. 2 st kycklingfiléer1 pkt bacon1 dl soltorkade tomater1/2 pkt fetaost1 dl oliverDela kycklingfiléerna så det blir som en över -och en underdel (skär ej igenom)Hacka soltorkade tomaterna, oliverna och smula sönder fetaostenLägg emellan filésidorna, salta o peppraLinda baconskivorna runt filéen och fäst den sista tampen med en tandpetareBryn filéerna i panna så de får färgStäll in i ugnen i ca 17 minKLART
Vi samlades morbror&co, bror&co hos mamma och gjorde i ordning små pastaknyten med köttfärsfyllning. Det är förberedelser inför ramadan som börjar i augusti