lennarts resept 1

lennarts resept 1

  • 1 Recept
Med nötter och frön

Med nötter och frön

Dag 1 kväll, mörk deg100 g rågsurdegsgrund100 g rågmjöl100 g vatten (varmt. ca 40°)Ljus deg100 g rågsurdegsgrund50 g grahamsmjöl50 g vetemjöl100 g vatten (ca 40°)Blanda ihop de båda degarna (som mest liknar smet än så länge) i varsin bunke. Mina stod i skpået ovanför kylen där (jag tror att) det är ca 21–22°. Dag 2 morgon, mörk deg100 g rågmjöl100 g vatten (ca 40°)… och degen/smeten från dag 1Ljusdeg100 g vetemjöl100 g grahamsmjöl100 g vatten (ca 40°)… och degen/smeten från dag 1Efter natten var mina små degar betydligt större, och liksom lite fluffiga när man rörde i dem. Dag 2 eftermiddag150 g grahamsmjöl150 g vetemjöl100 g rågmjöl250 g vatten (ca 40°)Den ljusa och den mörka surdegen----40 g salt50 g linfrö50 g pumpafrö100 g valnötterBörja med att rosta valnötter och pumpafrö i en stekpanna (eller i ugnen för den delen) tills de fått lite färg och pumpafröna knäpper lite. Jag brukar ta ungefär 1 dl som jag häller på en tom plåt som står på botten. 100 g rågsurdegsgrund. 100 g rågmjöl. 100 g vatten. 100 g rågsurdegsgrund. 100 g vatten. 100 g rågmjöl. 100 g vatten. 1Ljus deg. 100 g vetemjöl. 100 g grahamsmjöl. 100 g vatten. 1Efter natten var mina små degar betydligt större, och liksom lite fluffiga när man rörde i dem. 150 g grahamsmjöl. 150 g vetemjöl. 100 g rågmjöl. 100 g valnötter