Hittade ett recept hos Marianns lchf, på leverpastej som man inte behöver baka i ugnen. Jag gjorde om det ganska mycket och här nedan kommer mitt recept
Igår blev det av. Ett recept jag velat testa ett tag men kräver lite planering eller snarare tid. Fastnade för en bild speciellt, av Meg Thompsons i övrigt alltid lika inspirerande och vackra bilder av hälsosam och naturlig mat
Koka en sockerlag av vatten och socker och låt koka i 4-5 minuter. Skala och rensa äpplena, ta bort kärnhus samt alla skador och missfärgningar, skär sedan upp äpplena i tärningar eller klyftor
50 g jäst. 5,5 dl ljummet vatten. 0,5 tsk salt. 2 msk matolja. 5 dl grahams mjöl. 13 dl mjöl. 3 st rivna äpplen. Börja med att lösa upp jästen i det ljumma vattnet
Skala och tärna 1 kg äpplen. Finhacka 1 gul lök och 4 cm ingefära. Lägg hacket i en kastrull tillsammans med 1½ dl äppelcidervinäger, ½ g saffran, 2 msk gula senapsfrön och 4 dl socker