Ansa broccolin i mindre buketter. Riv ingefäran på rivjärn och pressa vitlöken i vitlökspress. Strimla chilin fint (jag tog inte bort kärnorna men det där är ju individuellt)
Hacka persika, aprikos, lök. Spar saften. Fyll kycklingen med det hackade. Placera den fyllda kycklingen i en ugnsfast gryta (gärna en lergryta, Römertopf)
Osso buco är en traditionell italiensk maträtt bestående av kalvlägg med ben som brässerats med grönsaker i vitt vin, en beskrivning som får det att vattnas i munnen på både en och annan gourmet
Så där ja, nu känner man ju igen sej riktigt. Det regnar och har gjort så hela dagen, vinden friskar på mer och mer och solen är helt täckt av grå moln
Det här är en variant på den traditionella plommonspäckade fläskkarrén. Ursprungsreceptet kommer från Ingrid Erikssons kokbok â€Det goda köket†(ICA Bokförlag, 2010, Foto
Har haft en lergryta, en Römertopf stående i skåpet i många år utan att den har kommit till användning, har aldrig kunnat bestämma mig för om jag vill ha den till brödbak eller till matlagning
Av köttet jag lade i marinad i går kväll blev det en onsdagsstek med potatismos och glöggsås. Det är inte ofta vi äter riktig husmanskost men ibland kan jag verkligen längta efter kött, potatis och brunsås