4 1 gul lök 200 g champinjoner 2 msk olja 1 tsk timjan salt svartpeppar 240 g renskav eller Mifu (240 g skav motsvarar 250 g naturell mifu) 1 msk olja 2 dl köttbuljong (vatten och tärning eller fond) 2 dl laktosfri vispgrädde 1/2 msk svartvinbärsgelé Till servering kokt potatis 1 dl lingon hackad persilja Lägg till i inköpslistan Kupongen är laddad Kryddpåsar 10 % rabatt Santa Maria 0,5-130 g Mer info Ladda kupong
Krydda köttet runtom med salt, peppar och ingefära och lägg det i formen. Skär upp köttet och servera med varm brysselkål, kokt potatis och den goda äppelsåsen till
Blanda honungen med chili och kryddor och gnid in köttet med kryddblandningen. Plåten med rotfrukterna kan gärna vara inne i ugnen samtidigt som köttet
Avsluta med ett lager köttfärssås och ostsås som man blanda lite och sedan strör ost över. Ta fram en ugnssäker form och lägg ett lager köttfärssås i botten, lägg på 3 lasangeplattor och lägg över ostsås och köttfärssås
Köttet blir ju väldigt mört och fint om det får förkoka. Sedan fick köttet svalna lite innan jag gned in det med en rub, som bestod av mortlade ingredienser